Ανοικτή πρόσκληση για συνεργασία με 4 νέες/νέους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ "Άνεμος Αντίστασης"

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την κοινωνική και πράσινη οικονομία, την καινοτομία και τον πολιτισμό, "Άνεμος Αντίστασης" στο πρόγραμμα "YESClima: Νέοι και νέες εργάζονται για την προστασία του κλίματος και την εξοικονόμηση ενέργειας".

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο "Άνεμος Ανανέωσης" απευθύνει ανοικτή δημόσια πρόσκληση πρόσκληση για την επιλογή 4 νέων που θα εκπαιδευτούν για 6 μήνες στην Ελλάδα και στο Βερολίνο αλλά και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Cadiz της Ισπανίας σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών συστημάτων κλιματισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος YESClima EUKI, σε τέσσερις ενότητες:

  • επιστημονικά – τεχνικά θέματα
  • οικονομικά ζητήματα
  • επιχειρηματικότητα
  • νομοθεσία

Αν έχετε σπουδές σε θέματα ενέργειας, ενδιαφέρεστε να εκπαιδευτείτε και στην πράξη για να μπορείτε να εργαστείτε για την εξοικονόμηση ενέργειας και δεσμεύεστε να εργαστείτε για την προστασία του κλίματος, στείλτε το βιογραφικό σας και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2018 (στα ελληνικά και αγγλικά), αφού διαβάσετε προσεκτικά την δημόσια πρόσκληση, εδώ: https://anemosananeosis.gr/el/yesclima4237-2/

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το @EUKI_Climate (European Climate Initiative) του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος (BMU) που χρηματοδοτεί σχήματα συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη προστασία του κλίματος.

To πρόγραμμα “YESClima: Νέοι και νέες εργάζονται για την προστασία του κλίματος και την εξοικονόμηση ενέργειας” αξιολογήθηκε μεταξύ εκατοντάδων και επιλέχθηκε για υποστήριξη. Έρχεται σε συνέχεια μιας έρευνας και μελέτης που ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2018 με συντονιστή το Hoheschule Technic and Wirtschaft (Ανώτατη Σχολή εφαρμοσμένης επιστήμης, τεχνολογίας και οικονομίας) του Βερολίνου, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το Πανεπιστήμιο του Cádiz καθώς και τον Άνεμο Ανανέωσης σχετικά με τις αλλαγές που απαιτούνται στην εκπαίδευση, ώστε οι νέοι και οι νέες να μπορούν να εργαστούν επαγγελματικά σε τομείς που προωθούν την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.