Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου στο πλευρό των πυρόπληκτων

Από τις πρώτες στιγμές της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι και την περιοχή της Ραφήνας πριν από μια εβδομάδα, που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, οι κάτοικοι του Αγ. Δημητρίου μαζί με το Δήμο έδειξαν για ακόμη μια φορά τα αλληλέγγυα αισθήματα τους.

Έπειτα από το κάλεσμα του Δήμου, μεγάλος αριθμός κατοίκων ανταποκρίθηκε, φέρνοντας τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας. Στα είδη που συγκεντρώθηκαν, προστέθηκαν και αυτά που συλλέχθηκαν με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του γνωστού «Ρεμούτσικου» που βρίσκεται στη γειτονιά μας, αλλά και του Αθλητικού Ομίλου Brotherhood, και με την ανιδιοτελή και ευγενική χορηγία της μεταφορικής ΚΑΠΠΑ μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Εφοδιασμού της Περιφέρειας Αττικής στο Μοσχάτο, από όπου θα διανεμηθούν στους πυρόπληκτους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. 

Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αγ. Δημητρίου τέθηκε από τις πρώτες δύσκολες ώρες στη διάθεση των αναγκών του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, ενώ υπήρξε μέριμνα για τη μεταφορά φαρμάκων για τις ανάγκες των τραυματιών, από το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης.

Επίσης, το υδροφόρο όχημα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, από την πρώτη στιγμή μετακινήθηκε στη Ραφήνα, όπου αρχικά, και για προληπτικούς λόγους, έκανε κατάβρεξη σημείων περιμετρικά της κατασκήνωσης του Δήμου και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση μικροεστιών που άφηναν πίσω τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στα διάφορα μέτωπα της φονικής πυρκαγιάς.

Τέλος, στη συνολική αλληλεγγύη της πόλης πρέπει να προστεθεί και η συγκινητική προσφορά του φυτωρίου και pet shop ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗΣ σε είδη περίθαλψης και φροντίδας των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων των πυρόπληκτων περιοχών, που χρησιμοποιήθηκαν από εθελοντές του Δήμου Αγ. Δημητρίου.-