Αίσια έκβαση για το Δήμο, απέραντη θλίψη για τις ανθρώπινες ζωές, σθένος και αλληλεγγύη για την επόμενη μέρα…

 

Με ετοιμότητα, συντονισμό και οργάνωση, αντιμετώπισε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, η διοίκηση και το προσωπικό του Οργανισμού Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ) και η εταιρεία «Drasis Camp», που έχει αναλάβει τη λειτουργία της Κατασκήνωσης του Δήμου στη Ραφήνα, την κρίση που προκάλεσε εχθές η φονική και καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, αφήνοντας στο πέρασμά της δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και μια εικόνα που της ταιριάζει ο όρος «βιβλική».

Αποφασιστικά και χωρίς πανικό, εφαρμόστηκε το σχέδιο εκκένωσης του χώρου της Κατασκήνωσης, που προβλέπεται για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων φαινομένων.
Τα παιδιά που συμμετείχαν στην τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδο, απομακρύνθηκαν εγκαίρως και με απόλυτη ασφάλεια, μεταφέρθηκαν στον Άγιο Δημήτριο και μέχρι τις 10:00 μ.μ. είχαν παραδοθεί στις οικογένειές τους, που δικαίως αγωνιούσαν, παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις του φαινομένου.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου εκφράζει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του σε όσους/ες ενεπλάκησαν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης αυτής, στη διοίκηση και το προσωπικό του ΟΠΚΑΠ και των Παιδικών Σταθμών, στη «Drasis Camp», αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών για την κατανόηση και τη συνεργασία τους.

Κανονικά συνεχίζεται η λειτουργία της Κατασκήνωσης

Ευτυχώς, το Κατασκηνωτικό μας Κέντρο στη Ραφήνα, δεν βρέθηκε στο δρόμο της καταστροφικής πυρκαγιάς. Έτσι, η λειτουργία του θα συνεχιστεί κανονικά με την 4η περίοδο, που θα ξεκινήσει το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με το διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Επίσης, την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, από ώρα 17:00 έως 21:00, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που απομακρύνθηκαν ξαφνικά, κάτω από τις αντίξοες αυτές συνθήκες, μπορούν να προσέρχονται στην Κατασκήνωση και να παραλαμβάνουν τα προσωπικά αντικείμενα και βιβλιάρια υγείας που αναγκαστικά έμειναν πίσω.

hope

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας

Την ανείπωτη χαρά μας για την αίσια έκβαση όλης αυτής της επιχείρησης, σκιάζει η μεγάλη θλίψη που μας προκαλεί η τεράστια τραγωδία και οι αδικοχαμένες ζωές που άφησε πίσω της η χθεσινή πυρκαγιά.
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις πληγείσες οικογένειες και καλεί τους πολίτες του να συμβάλουν στη κοινή προσπάθεια για τη συγκέντρωση ειδών βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που υπέστησαν τα δεινά της μεγάλης καταστροφής.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώνουμε: Νερό, γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντήρησης (φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες κ.λπ.)

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:

• Κέντρο Κοινότητας – Δυρραχίου 11 – Ώρες 9:00 – 15:00
• Παιδικοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ – Ώρες 8:00 – 16:00

Η συγκέντρωση των ειδών βοήθειας θα γίνεται μέχρι την Παρασκευή 27-7-2018.-