Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δημοτική Βιβλιοθήκη


 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου ιδρύθηκε το έτος 1969 και αποτελεί τμήμα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου. Στεγάζεται σε αίθουσα 180 τ.μ. κατάλληλα διαμορφωμένη, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για τον αναγνώστη. 

Η συλλογή της ανέρχεται σε 11.500 τίτλους βιβλίων, 12 τίτλους περιοδικών, CD και DVD, καλύπτοντας όλους τους τομείς της γνώσης. 

Διαθέτει μια σπάνια συλλογή ιστορικών λευκωμάτων των περισσοτέρων Δήμων της Ελλάδας και  Ξένων Χωρών και ακολουθεί τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα οργάνωσης του υλικού με στόχο τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταλόγου.


Η Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει:

Τμήμα Αναγνωστηρίου
Διαθέτει ευχάριστο και φιλικό χώρο αναγνωστηρίου και εξυπηρετεί τους χρήστες δωρεάν σε ότι αφορά στη συλλογή της.

Παιδικό Τμήμα
Για τους μικρούς μας φίλους η Βιβλιοθήκη διαθέτει πλούσια συλλογή παιδικών & νεανικών λογοτεχνικών βιβλίων, καθώς επίσης και παιδική πληροφόρηση. 

Τμήμα Ενηλίκων
Στο τμήμα των ενηλίκων περιλαμβάνονται βιβλία γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος όπως: Λογοτεχνία (Ελληνική και Ξένη), Ιστορία.

Τμήμα Περιοδικών
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει 12 τίτλους περιοδικών και κάθε χρόνο ανανεώνει τη συνδρομή της. Τα περιοδικά διατίθενται προς χρήση μόνο στο χώρο της Βιβλιοθήκης. 

 Πληροφοριακό και Δανειστικό Τμήμα
- Πληροφοριακό Τμήμα: Περιλαμβάνει Εγκυκλοπαίδειες, Λεξικά, πολύτομα έργα διαφόρων θεματικών κατηγοριών και Σχολικά Βοηθήματα, τα οποία διατίθενται προς χρήση μόνο στο χώρο της Βιβλιοθήκης. 

- Δανειστικό Τμήμα: Τα Μέλη της Βιβλιοθήκης έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία από τη συλλογή της εκτός από αυτά που περιλαμβάνονται στο Πληροφοριακό Τμήμα.


 

Αναζήτηση τίτλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης   Πρόγραμμα παρουσιάσεων 2015-16 
 Αναζήτηση τίτλων  

 


Στοιχεία επικοινωνίας

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος
Δημοτική Βιβλιοθήκη
Αγ. Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17 - Άγ. Δημήτριος
ΤΗΛ.: 210 9719 423 - Φαξ: 210 9768 914
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  


Ωράριο λειτουργίας
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ)
Δευτέρα & Τετάρτη: 8:00 – 12:30 & 17:00-20:00
Τρίτη - Πέμπτη Παρασκευή: 8:00 – 15:00

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ)
Δευτέρα έως Παρασκευή: 8:00 - 15:00


 Κανονισμός Λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 


Τίτλοι βιβλίων

Μέρος Α΄Μέρος Β΄Μέρος Γ΄


View the embedded image gallery online at:
http://old-dad.dad.gr/index.php/library#sigProGalleria4b904ba5ee