Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018

Με αισιοδοξία και ευθύνη

Εκείνο το πρωινό της 23ης Ιουλίου 2018, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του κακού που θα ακολουθούσε.
Τα παιδιά της 3ης κατασκηνωτικής περιόδου, ακολουθώντας τη γνωστή ρουτίνα χαράς και ξεγνοιασιάς, πρόβαραν τις παρουσιάσεις τους για την τελετή λήξης που θα ακολουθούσε σε δύο μέρες και ετοιμάζονταν για το βραδινό “beach party” στην παραλία της Ραφήνας.

Η εμπειρία που έζησαν στη συνέχεια της ημέρας είναι από αυτές που σίγουρα θα καταγραφεί ανεξίτηλα στη μνήμη τους. Σε πολύ κοντινή απόσταση, από την κατασκήνωση του Δήμου στη Ραφήνα, εκεί που τις προηγούμενες μέρες έζησαν ανέμελες στιγμές καλοκαιρινών διακοπών, εξελίχθηκε μια ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Η αντίδραση των υπεύθυνων για τη λειτουργία της κατασκήνωσης, υπήρξε άμεση. Η επιχείρηση εκκένωσης του χώρου και ασφαλούς επιστροφής των παιδιών στην πόλη μας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το μόνο που έμεινε πίσω ήταν η οδυνηρή εμπειρία και η βαθιά λύπη για τους χαμένους συνανθρώπους μας.

Οι λίγες εικόνες που αποτυπώνουν, στο βίντεο που ακολουθεί, τις δράσεις των μικρών κατασκηνωτών/τριών, κατά τις ημέρες πριν από τη φονική πυρκαγιά, ας στείλουν παντού μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και ευθύνης σχεδιασμού ενός καλύτερου αύριο για τις γενιές που ακολουθούν.-


Πολυμέσα