Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού από τους Δήμους Αγ. Δημητρίου και Αλίμου, στα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες

Στη συνάντησή τους, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστο Καπάταη, οι Δήμαρχοι Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου και Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αποφάσισαν, έπειτα από πρόταση της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), να ξεκινήσουν στους δυο Δήμους πιλοτικό πρόγραμμα  συλλογής καθαρού χαρτιού από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες.
Αφού συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και αναλύθηκαν οι πτυχές του προγράμματος, οι Δήμαρχοι δήλωσαν τη βούλησή τους για τη γρήγορη εφαρμογή του προγράμματος.

Επίσης, η κ. Ανδρούτσου υπογράμμισε πόσο σημαντικός είναι, μέσω του εν λόγω προγράμματος, ο ρόλος των Δήμων στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών, σχετικά με τα θέματα της Ανακύκλωσης και του Περιβάλλοντος, αφού μάλιστα πρόκειται να εφαρμοστεί στα σχολεία και των δυο πόλεων.
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει γρήγορα το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο πρεσβεύει.

anakyklvsh xartioy 24-2-2016

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η κ. Σοφία Κορωναίου, μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειακή Σύμβουλος, η Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Αγ. Δημητρίου, Αικατερίνη Ασημακοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλίμου, Αρτέμιος Καραμολέγκος, και ο Λεωνίδας Μίαρης, Διευθυντής του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη.-