Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Ζωοφιλική εκπαίδευση στο 15ο Δημοτικό Σχολείο

To 15o Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου είναι ένα από τα πιο "έμπειρα" -μιλώντας με όρους ζωοφιλίας- σχολεία της περιοχής μας, αφού είχε ξεκινήσει τις ζωοφιλικές εκπαιδεύσεις των μαθητών και μαθητριών του ήδη από πέρσι, λίγο πριν ο Δήμος εγκαινιάσει το δικό του πρόγραμμα!

Δεδομένου ότι τα περισσότερα παιδιά του σχολείου είχαν ενημερωθεί στα θέματα της υπεύθυνης κηδεμονίας κατοικίδιου ζώου, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, το επισκεφθήκαμε για να εκπαιδεύσουμε τη "νέα γενιά", δηλαδή την Α' και Β' τάξη!

Γιατί οι έννοιες της ενσυναίσθησης, της αγάπης και της προστασίας όλων των πλασμάτων του πλανήτη: ζώων και ανθρώπων, πρέπει ξεκινάει από μικρή ηλικία, μέσα από το σχολείο!
Οι ζωοφιλικές εκπαιδεύσεις του Δήμου γίνονται κάθε εβδομάδα σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Ζω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές Εκπαιδεύσεις Σχολείων), η ιδρύτρια της οποίας, Κατερίνα Παπαποστόλου -εκπαιδευτικός και η ίδια & θετική εκπαιδεύτρια σκύλων- έχει εκπονήσει το εξαιρετικό πρόγραμμα με τίτλο "Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης", το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.-


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ζωοφιλική εκπαίδευση στο 10ο Νηπιαγωγείο