Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Ζωοφιλικής Εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου

Ζωοφιλική εκπαίδευση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο
Με το 7ο Δημοτικό Σχολείο ξεκίνησε και για φέτος το πρόγραμμα ζωοφιλικής εκπαίδευσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Ζω.Ε.Σ.
Το 7ο δημοτικό είναι ένα αποδεδειγμένα φιλόζωο σχολείο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.
Την Πέμπτη 8-2-2018 εκπαιδεύτηκαν οι Α΄ και Β΄ τάξεις.

Ζωοφιλική εκπαίδευση στο 17ο Δημοτικό Σχολείο
Άλλο ένα σχολείο της πόλης μας, το 17ο Δημοτικό, ξεκίνησε "το ταξίδι" στον κόσμο των ζωοφιλικών εκπαιδεύσεων.
Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, ήμασταν εκεί με την εξαιρετική εκπαιδεύτρια - εθελόντρια Έλενα Αποστολίδου από τις Ζω.ΕΣ και συναντήσαμε τις Ε', ΣΤ', Γ' και Δ' τάξεις για δύο ξεχωριστές εκπαιδεύσεις.

Το πρόγραμμα των ζωοφιλικών εκπαιδεύσεων είναι εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας, απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών, στοχεύοντας στην καλλιέργεια της φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας και στην ενεργοποίηση της ενσυναίσθησης στα παιδιά. 
Το τεράστιο ενδιαφέρον και η δίψα για γνώση στα θέματα προστασίας των ζώων από τα παιδιά, μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους για το μέλλον των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην Ελλάδα.
Γιατί το θλιβερό φαινόμενο των αδέσποτων ζώων δεν θα εξαλειφθεί αν κλείσουμε τα μάτια και δεν κάνουμε τίποτα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Θα λυθεί οριστικά όταν συνειδητοποιήσουμε πως τα αδέσποτα δεν "πέφτουν από το διάστημα", αλλά τα δημιουργεί ο άνθρωπος, ως ασυνείδητος κηδεμόνας, που είτε δεν στειρώνει το σκύλο του είτε τον εγκαταλείπει (αστείρωτο) στο δρόμο.-


 

Έκθεση εικόνων