dimos

dimos

Δελτίο Τύπου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησε το Σάββατο 5/1/2019 την ετήσια βράβευση των Αριστούχων Μαθητών που διακρίθηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2018.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, επιβραβεύοντας την προσπάθεια των νέων του Δήμου μας για την κατάκτηση της γνώσης και των αξιών, που εμπνέουν και θα τους συνοδεύουν στη προσπάθεια διεκδίκησης του μέλλοντός τους.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου που πέρασε τα 17.000 μόρια συνοδεύτηκε από έπαινο, ενώ οι τρεις πρώτοι, τιμήθηκαν με χρηματικό ποσό, αναμνηστική πλακέτα και ένα βιβλίο.
Στην κατάμεστη αίθουσα του 2ου Γ.Ε.Λ. Αγίου Δημητρίου, εκτός από τους Γονείς και τους Φίλους των Αριστούχων παραβρέθηκαν:
Η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου κ. Ανδρούτσου Μαρία, οι επικεφαλής παρατάξεων και υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Πρεκετές Χρήστος και Κουτσοβασίλης Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αδαμόπουλος Αναστάσιος, ο πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Μπαζιώνης Χαράλαμπος, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κ. Νομικός Μ. και Μπέλλος Χ., ο εντεταλμένος για το κοινωνικό φροντιστήριο κ. Μπαντούνας Π., οι δημοτικοί σύμβουλοι: κ. Βρεττού Α., κ. Πολυκανδρίτης Α., Μαλαθούνης Ε. και Κοκοτσάκης Γ., οι πρώην Δημοτικοί σύμβουλοι Βαζαίος Μ. – πρόεδρος του συλλόγου Κυκλαδιτών και Αρβανιτάκης Α. - υποψήφιος δήμαρχος, η Δ/ντρια του 2ου Γ.Ε.Λ. κ. Μαργέλη Ι., ο Δ/ντης του 5ου Γυμνασίου κ. Κόβας Β. και ο εκπαιδευτικός κ. Κακογιώργος Ηλ., οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων Κρητών, κ. Μαμαλάκης Σ. και Ανθέων Σκυλάκης Β., ο πρώην Γ.Γ. της Ένωσης Γονέων κ. Κάππος Γ. και οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων σχολείων κ. Παληγιάννη Ρ., κ. Συρίγου Α., κ. Περήφανου Α., οι κ. Παπαδόπουλος Θ. και Λάος Π. καθώς και οι εκπαιδευτικοί, κ. Γκουγκούσης Γ. και Ρεκούμης Κ., οι οποίοι είχαν την δυνατότητα κατά την διάρκεια της μικρής δεξίωσης που ακολούθησε, να συνομιλήσουν περισσότερο μαζί τους και να τους ευχηθούν καλή συνέχεια.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και εύχεται καλή χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο.

Το Δ.Σ. της
Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων
Δήμου Αγ. Δημητρίου

egkk 5-1-2019 00

egkk 5-1-2019 01

egkk 5-1-2019 02

egkk 5-1-2019 03


Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 θα καταβληθούν, για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018, τα οποία μέχρι και το 2018 χορηγούνταν από τους ΟΤΑ.-


Ο Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας (ΟΠΚΑΠ) ανακοινώνει τον πίνακα κατάταξης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με ένα άτομο με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου «Λογοθεραπευτική εκτίμηση των παιδιών μέσω εξατομικευμένης αξιολόγησης για την σωστή ανάπτυξη και την ψυχική υγεία τους και ενημέρωση γονέων».-


 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την τακτοποίηση απαραίτητων ρυμοτομικών ρυθμίσεων είναι σε θετική κατεύθυνση.
Η διαβίβασή της απόφασης του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) με Αρ.πρ. 258927/2018 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού και στη συνέχεια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ΣτΕ για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ουσιαστικά ανοίγει και το δρόμο για τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.
Η δημοτική αρχή οφείλει να πιέσει ώστε να επιταχυνθούν όλες οι γραφειοκρατικες διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η ανάπλαση του Ασυρμάτου.
Η ανάπλαση του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, έχει δρομολογηθεί.
Η έναρξη και υλοποίηση του έργου είναι η αποστομωτική απάντηση στους ΨΕΥΤΕΣ, που με ασύστολα ψεύδη προσπαθούν να δηλώσουν την παρουσία τους στα κοινά της πόλης μας. Είναι απάντηση και προς τους ΑΠΟΝΤΕΣ, από τους πολύχρονους αγώνες για τον ΑΣΥΡΜΑΤΟ, οι οποίοι ανακάλυψαν όψιμα οτι υπάρχει ένας χώρος στην πόλη μας που πρόκειται να γίνει άλσος πρασίνου και πολιτισμού.-


 


 

osteoporvsh 21-1-2019

Στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, διοργανώνει πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις θα γίνουν στο 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Ρούμελης 21) από 21-1-2019 έως και 26/1/2019 και ώρες 9:00 έως 14:00., ενώ την Πέμπτη 24-1-2019 θα γίνουν μετρήσεις και το απόγευμα, από ώρα 15:00 έως 19:00.

Για ραντεβού, επικοινωνήστε καθημερινά 8:00 έως 14:00, στα τηλέφωνα 2109755794 - 2109701496.-


asyrmatos 2018 02

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη διευθέτηση πολεοδομικών ζητημάτων που εκκρεμούν για το χώρο του Ασυρμάτου, γίνεται με την ανάρτηση της απόφασης του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), η οποία αναθεωρεί το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο, καταργεί ορισμένες ρυμοτομικές γραμμές και καθορίζει διάφορα περιγράμματα δόμησης και χρήσης χώρων, προκειμένου να είναι συμβατό με τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση.

Μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας ανάρτησης της απόφασης, θα δρομολογηθεί η διαβίβασή της στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού και στη συνέχεια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ΣτΕ για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που ουσιαστικά ανοίγει και το δρόμο για τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.

Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί στενά το όλο θέμα και προβαίνει διαρκώς σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ολοκλήρωση του κάθε σταδίου μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.-

download

Έγγραφο Περιφέρειας προς ΣΥΠΟΘΑ

Πρακτικό Συνεδρίασης ΣΥΠΟΘΑ

Απόφαση ΣΥΠΟΘΑ προς Δήμο

Τελικό Σχέδιο Απόφασης ΣΥΠΟΘΑ


 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16:00.-


 

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Ο Σύλλογος Ανθέων κόβει την πίτα του

syllogos anuevn logo

Πρόσκληση


Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου περιοχής Ανθέων Αγίου Δημητρίου, σας προσκαλεί στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 11:30, στα γραφεία του συλλόγου, Δεκ. Χρ. Νικολάου 45, Άγιος Δημήτριος.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.


 

 

10/01/19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με όραμα μια ανθρώπινη πόλη για μας και τα παιδιά μας, η Δημοτική παράταξη ΜΕΤΕΧΩ, δίνει το «παρών» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Κουτσοβασίλη.

Από την ίδρυση της έως και σήμερα, στην κουλτούρα της παράταξης μας ήταν και είναι οι ισότιμες συνεργασίες με προγραμματικές συγκλίσεις σε προοδευτική βάση, ένα τέτοιο εγχείρημα όμως δεν βρήκε ανταπόκριση από άλλες δημοτικές παρατάξεις , παρά το γεγονός ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις.

Κόντρα σε καθεστωτικές αντιλήψεις και αλαζονικές συμπεριφορές, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στους συλλόγους, στα κινήματα, επιδιώξαμε και επιδιώκουμε τη συναίνεση,  έχοντας την πεποίθηση ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ – ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


 

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο του συνεχούς ενδιαφέροντος για τους δημότες, τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τα άτομα με αναπηρία, σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αρ. Δ12α/Γ.Π.οικ.68856/2202/28-12-2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών (ΦΕΚ 5855/τ. Β΄/28-12-2018), από 1/1/2019 ανατίθεται στον Ο.Π.Ε.Κ.Α. η αρμοδιότητα χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία, του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής και του επιδόματος ομογενών προσφύγων.

Συνεπώς, από 1/1/2019 και εφεξής, τα άτομα που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για πρώτη φορά για χορήγηση προνοιακής αναπηρικής παροχής ή για παράταση χορήγησης προνοιακής παροχής, θα πρέπει να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου ή στην αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.)προκειμένου να υποβάλουν αίτηση μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας από 1/1/2019 παύει να παραλαμβάνει σχετικές αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται:

  • Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγίου Δημητρίου (Δυρραχίου 11, Άγιος Δημήτριος, τηλέφωνο 2109716360)
  • Στην Κεντρική Υπηρεσία Ο.Π.Ε.Κ.Α., Γενική Διεύθυνση Παροχών, Διεύθυνση Αναπηρικών Επιδομάτων και Οικονομικών Ενισχύσεων (Πατησίων 30, Αθήνα, τηλέφωνο 2131519201)
  • Στο Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Αγίου Δημητρίου (Ξενοφώντος 10, Άγιος Δημήτριος, τηλέφωνο 2109754035)

                Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Υγείας και Πρόνοιας
Βασίλειος Κουτσανδρέας


 

Σελίδα 1 από 512