Κομποστοποίηση

Κομποστοποίηση


Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο της καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων, εφαρμόζει πρόγραμμα κομποστοποίησης, διαθέτοντας κάδους στους ενδιαφερόμενους πολίτες εντελώς δωρεάν, αλλά και οδηγίες για τη σωστή χρήση του κάδου και τα οφέλη της κομποστοποίησης.

Κομποστοποίηση είναι η φυσική διεργασία κατά την οποία ορισμένοι μικροοργανισμοί - ή για την ακρίβεια ορισμένα γκρουπ μικροοργανισμών - διασπούν τις πολύπλοκες ενώσεις των οργανικών υπολειμμάτων σε απλούστερες.

Η διάσπαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων σε ένα πλούσιο και σταθερό οργανικό μείγμα, το οποίο στη συνέχεια μπορεί  να χρησιμοποιηθεί στο έδαφος του κήπου, εύκολα και οικονομικά!
Συνεπώς τα οφέλη της κομποστοποίησης είναι πολλαπλά.

Οι πιέσεις που δέχεται το περιβάλλον μειώνονται σημαντικά, καθώς μία οικογένεια μπορεί να μειώσει την ποσότητα οργανικών σκουπιδιών που παράγει έως και 35%!
Παράλληλα, βελτιώνεται το έδαφος του κήπου ενός νοικοκυριού, εμπλουτίζεται με οργανική ουσία και αυξάνεται η ικανότητά του να συγκρατεί υγρασία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μειώνεται η ανάγκη χρήσης ανόργανων λιπασμάτων.

 Ερωτήσεις & απαντήσεις για την οικιακή κομποστοποίηση
 Ενημερωτικό έντυπο
 Αίτηση συμμετοχής 
Για πληροφορίες για τα προγράμματα κομποστοποίησης, καλέστε στο τηλ.: 213 200 7751.-

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Ξεκίνηση η 3η φάση του Προγράμματος Οικιακής Κομποστοποίησης, που με μεγάλη επιτυχία γίνεται στο Δήμο Αγ. Δημητρίου τα τελευταία χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής θα βρείτε ...ΕΔΩ.